Gromobranska oprema

Gromobranska instalacija namenjena je za zaštitu objekta od direktnog udara groma. Samo adekvatno raspoređeni elementi gromobranske instalacije po objektu omogućiće odvođenje struje prilikom direktnog udara groma.

Obratite nam se

Izbor proizvoda

Objekat možete uspešno zaštititi od mehaničkih oštećenja ili požara postavljanjem gromobranske instalacije.


Efikasna zaštita od direktnih udara groma

Pravilno postavljene visokokvalitetne gromobranske instalacije pouzdano odvode struju u slučaju direktnog udara groma. Na taj način osiguravaju potpunu zaštitu vašeg objekta i imovine u njemu.

Dobar dizajn je osnova gromobranske instalacije

Najvažnije je da se kompletno isplanira ceo sistem, od analize okruženja, podobnosti objekta pa sve do plana instalacije. Pravilno uzemljenje i odabir pravih materijala su takođe od suštinske važnosti.

Proizvod koji je jedva vidljiv (ali je efikasan)

Stavljamo veliki akcenat na krajnji izgled naših proizvoda. Odgovarajućim planiranjem i prilagođenim nosačima osiguravamo da gromobranska instalacija bude prilično neprimetna.

Pouzdano znanje koje proizilazi iz dugogodišnjeg iskustva

Ljudi vekovima stiču znanje o tome kako da zaštite sebe i imovinu od udara groma. To znanje koristimo za dalji razvoj i realizaciju pouzdane zaštite od direktnih udara groma. Naš tim stručnjaka koristi savremene pristupe pri rešavanju najsloženijih i najizazovnijih projekata.

Pouzdana zaštita

Struje koje nastaju prilikom udara groma su izuzetno jake (mogu da pređu i 200.000A). Tako jaka struja može lako da izazove požar ili direktnu štetu na objektu.

Pošto udar groma zapravo predstavlja električno pražnjenje, gromobranska instalacija će pružiti efikasnu zaštitu gde god se takav udar očekuje. Gromobranska instalacija je sklop elemenata gromobranske instalacije koja mora biti adekvatno postavljena i dimenzionisana. Ona je jedino rešenje za pouzdano i brzo odvođenje struje u zemlju. Opsežan razvoj, proizvodnja i prodaja održivih proizvoda vode nas ka novoj eri bezbednosti i povezanosti između ljudi, tehnologija i životnih prostora.

Stručnost, kontinuirana poboljšanja i razvoj novih proizvoda, kao i najsavremeniji proizvodni pogon omogućili su nam da razvijamo i nudimo održive proizvode već više od 30 godina.

Postavljanje uvek prepustite stručnjacima! Zašto?

  • Oni su detaljno upoznati sa svim standardima i propisima u području gromobranske zaštite.
  • Zahvaljujući svom znanju i dugogodišnjem iskustvu, uvek će znati gde i kako da postave gromobransku instalaciju na objektu.
  • Sistem koji isplaniraju stručnjaci često će biti povoljniji jer će vam biti ponuđeno najoptimalnije rešenje bez ugradnje suvišnih komponenti gromobranske instalacije.


 Ne rizikujte da grom udari u vaš objekat! Osigurajte odgovarajuću zaštitu objekta kako biste sprečili mehanička oštećenja ili požar. 


Program SHIELD

Program SHIELD smo razvili kako bismo pomogli projektantima da dizajniraju efikasniju, bržu i kvalitetniju gromobransku instalaciju i prenaponsku zaštitu za objekte.

Više o programu SHIELD


Elementi gromobranske instalacije

Nudimo različite elemente gromobranske instalacije koji su prilagođeni svakom objektu, svakoj vrsti krova i/ili materijalu izrade:

Treba vam  dodatna tehnička pomoć? 

Pomoć pri kupovini?

Ekipa HERMI će vas rado posavetovati i pomoći da pronađete najprikladnije rešenje. Recite nam vaše potrebe i želje.


Obratite nam se

Treba vam  dodatna tehnička pomoć? 

Krajnji kupci
Krajnji kupci
Projektanti i izvođači
Projektanti i izvođači

Treba vam više informacija?

Za dodatne informacije i prilagođenu ponudu naručite svoj primerak besplatnog kataloga. Samo popunite kratki formular na našoj stranici.

Kontaktirajte nas

Naziv internet stranice

HERMI NEPRIMETNI GROMOBRANI, d.o.o.

Ugrinovački put 26 deo br. 3

11283 Beograd

Srbija