Hermi sa novim proizvodnim pogonom povećava svoje proizvodne kapacitete

Hermi sa novim proizvodnim pogonom povećava svoje proizvodne kapacitete

Hermi je izgradio moderan proizvodni pogon u industrijskoj zoni u Celju, u Sloveniji, kako bi utrostručio svoje proizvodne kapacitete. Osim same izgradnje, najveća investicija je sveobuhvatna modernizacija proizvodnog voznog parka. U prvoj fazi modernizacije planirana su višemilionska ulaganja u dodatnu automatizovanu liniju za proizvodnju kablovskih regala.

Slovenački proizvođač gromobranske i prenaponske zaštite, kablovskih regala i lestvi i montažnih konstrukcija za solarne elektrane izgradio je novi proizvodni pogon na nedaleko od sedišta firme i proizvodnog pogona. Radovi na gradilištu počeli su ovog proleća, a u avgustu su već počeli sa postavljanjem novih proizvodnih linija. Planirano je da proizvodnja počne sa radom ove nedelje, a očekuje se da će proizvodnja dostići pun kapacitet u narednim mesecima.

Budući da Hermi proizvodi više od 6.500 proizvoda, proizvodnja određene komponente zavisi od složenosti koraka potrebnih za njenu proizvodnju. Može proći od jedne sekunde do tri nedelje da se proizvede određeni proizvod. Zbog toga je teško govoriti o kapacitetima. Međutim, očekuju da će njihovi proizvodni kapaciteti utrostručiti. Instalacijom dodatne automatizovane proizvodne linije, kapacitet kablovskih regala i lestvi će se najviše povećati.

Tokom godina, Hermi je pomerao svoje proizvodne linije i višestruko povećavao svoje proizvodne kapacitete. Glavni razlog za novu zgradu bio je dodatno povećanje kapaciteta. Drugi razlog je povećana potražnja na postojećim tržištima i ulazak na nova tržišta. Kao treći razlog stalni tehnološki razvoj proizvoda i proizvodnih procesa što dovelo je do potrebe za novim – modernim, najsavremenijim proizvodnim pogonom koji bi omogućio kraće vreme proizvodnje, veću produktivnost, bolju kontrolu kvaliteta u svakom koraku proizvodnje i digitalizaciju svih procesa .

Miran Rauter, izvršni direktor i vlasnik kompanije Hermi: „Želja za daljim povećanjem proizvodnih kapaciteta i proširenjem dugo mi je bila na umu. Sada ćemo moći brže da odgovorimo na zahteve kupaca i budemo još konkurentniji u razvoju, kvalitetu i ceni. Uvek sebi postavljam nove izazove, uključujući ulazak na nova tržišta, povećanje udela u prodaji na postojećim tržištima, dalju digitalizaciju svih poslovnih procesa i poboljšanje uslova rada. Ova nova proizvodnja samo je korak ka daljoj ekspanziji – u smislu prostora, obima i tržišta.

Nova proizvodna flota mašinske opreme prostire se na dva sprata. Osim toga, u novoj zgradi će se nalaziti i zatvoreno skladište i kancelarije. Ima dovoljno parking mesta za zaposlene i puno zelenih površina oko zgrade. Zajedno sa povećanjem kapaciteta, ojačaće i Hermi tim. Planiraju zaposliti oko 20 novih radnika još ove godine.

Geografski položaj i lokalni ekološki uslovi su temeljno uzeti u obzir prilikom projektovanja i planiranja ovog novog proizvodnog pogona. U najvećoj mogućoj meri poštovane su smernice održivog razvoja u njegovoj izgradnji. Novi proizvodni pogon izgrađen je od ekološki prihvatljivih i kvalitetnih materijala. Koristili su Hermi komponente gde god je to bilo moguće. Planirano je i instaliranje solarne elektrane sa Hermi podkonstrukcijama na krovu proizvodnog krova kako bi se pokrile njihove potrebe za električnom energijom.

Zbog situacije oko korona virusa, kompanija ove jeseni neće organizovati službeno otvaranje. Ako okolnosti dozvole, sledećeg proleća biće otvaranje sa posetom pogonu.

Naziv internet stranice

HERMI NEPRIMETNI GROMOBRANI, d.o.o.

Ugrinovački put 26 deo br. 3

11283 Beograd

Srbija