Predstavljamo univerzalnu cevnu obujmicu Hermi KON11 UNI

Predstavljamo univerzalnu cevnu obujmicu Hermi KON11 UNI

Kompanija Hermi predstavlja novu univerzalnu cevnu obujmicu Hermi KON-11 UNI. Inovativni proizvod menja način ugradnje grobrana na (odvodne) cevi. Kao što samo ime govori, cevnu obujmicu odlikuje univerzalnost. Podesivost cevne obujmice omogućava da se montira na različite dimenzije (odvodnih) cevi bez upotrebe vijaka ili električnih alata.

Upotreba univerzalne cevne obujmice KON11 UNI skraćuje vreme i olakšava montažu gromobranske zaštite. Hermi KON11-UNI univerzalna cevna obujmica se može montirati na (odvodnu) cev bez zavrtanja, a gromobran se na nju može pričvrstiti bez alata. Zato nam za montažu nije potreban električni alat.

Podesiva cevna obujmica zamenjuje veliki broj fiksnih cevnih obujmica dimenzija od Ø60 mm do Ø130 mm. Takođe je pogodan za (odvodne) cevi srednjih dimenzija (60 mm, 65 mm, 70 mm, 75 mm itd.) ili nestandardnih prečnika cevi (npr. 103 mm, 117 mm, 129 mm ...). KON11-UNI je na zahtev dostupan za veće prečnike cevi. Izrađen je od nerđajućeg materijala i ima dug vek trajanja.

Univerzalna cevna obujmica je dostupna u dve tehničke verzije. Jedan omogućava da se gromobran direktno pričvrsti na cev. U ovom slučaju, jednim pritiskom se istovremeno mogu pričvrstiti i stezaljka i gromobran. Koriste se standardna klešta. Druga tehnološka verzija sa dvostrukim držačem omogućava da se stezaljka montira nezavisno, nezavisno od gromobranskog provodnika. U ovom slučaju, gromobran se pomera od cevi.

U Hermiju, razvojem univerzalne cevne obujmice KON-11 UNI, mislili smo i na estetski aspekt. Stezaljka je napravljena od tanjeg materijala – bez gubitka njenih mehanskih svojstava – što omogućava lepše i bolje prilagođavanje odvodnoj cevi.

Razvojem i proizvodnjom cevne obujmice KON-11 UNI u Hermiju, takođe, smanjujemo otisak ugljenika. Optimizirali smo upotrebu korišćenog materijala, smanjili količinu generisanog otpada, a zbog brže i jednostavnije proizvodnje, smanjili smo i potrošnju energije u samom procesu proizvodnje. Optimizacijom pakovanja, smanjili smo potrošnju kartonske ambalaže i samim tim smanjili emisiju gasova staklene bašte tokom samog transporta gotovog transporta do kupca.

Razvojni tim Hermi je dobio bronzanu regionalnu nagradu za univerzalnu cevnu obujmicu KON-11 UNI, na takmičenju za najbolje inovacije celjske regije 2023. Nagrade dodeljuje Privredna komora Slovenije.

Obujmica za cevi KON11 UNI biće u redovnoj prodaji od 15. oktobra 2023. godine.

Naziv internet stranice

HERMI NEPRIMETNI GROMOBRANI, d.o.o.

Ugrinovački put 37. deo br. 18

11283 Beograd

Srbija